perjantai 13. maaliskuuta 2015

Kukka-parsakaalikeitto

 Pidin tänään keittopäivän. Kasviskeiton valmistin tavalla, jonka keksin 
keittoaineksia pilkkoessani. Halusin kukka- ja parsakaalin kukinnot ehjinä keittoon,
soseutin keittopohjan. Keitosta tuli maukas.

1,2 l kasvislientä /  luomukasvisliemikuutiosta
200 g porkkanaa kuorittuna ja pilkottuna
150 g palsternakkaa kuorittuna ja pilkottuna
1 salottisipuli ja 1 iso valkosipulinkynsi pilkottuna ja murskattuna
tilkka rypsiöljyä
ripaus suolaa ja mustapippurirouhetta
450 g kukkakaalia huuhdeltuna ja kukinnot pilkottuna
300 g parsakaalia huuhdeltuna ja kukinnot pilkottuna
1 1/2 dl ruokakermaa
päälle korianterisilppua

Kuullota sipulisilppu ja valkosipulimurska rypsiöljyssä.
Keitä, n 15 min, pilkotut porkkanat, palsternakat ja sipulisilppu kasvisliemessä. 
Soseuta  ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippurirouhetta.
Lisää keittopohjaan kukka- ja parsakaalikukinnot.
 Anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Tarkista maku.
Annostele. Lisää lautasille korianterisilppua.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.