tiistai 24. maaliskuuta 2015

Sieni-juustokeitto

Viimeiset kuivatut sienet käytin tänään keittoon.
Juusto ja sienet sopivat hyvin keskenään. Ajattelin ensin laittaa juureksia mukaan, 
mutta lopulta en laittanutkaan. Se oli ehkä hyvä valinta. Keiton maku oli täyteläinen.

4 dl kuivattuja sieniä / nämä olivat haperoita
1 iso punasipuli pilkottuna
1 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
1 litra kasvislientä
1 pkt koskenlaskijajuustoa voimakas
mustapippuria ja ruususuolaa tarvittaessa

Pilko sienet ja laita kylmään veteen hetkeksi.
Pilko sipuli. Kuullota voissa kuumalla pannulla.
Lisää pannulle valutetut sienet. Ruskista muutama minuutti.
Kiehauta kasvisliemi ja suurusta se vehnäjauhoilla.
Lisää mukaan sieni-sipulisilppu. Keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
Kuutioi mukaan Koskenlaskija ja anna sen sulaa.
Rouhaise mukaan mustapippuria. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Annostele ja silppua pinnalle persiljaa.
juusto  

4 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselle. Kokeiluun menee, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Minullakin on vielä monta pussia kuivattuja sieniä viimekesältä, pitääkin ryhtyä keiton tekoon. Vehnäjauhoa en voi käyttää, mutta tarvittaessa maizenakin käy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietinkin kumpaa laitan vehnäjauhoja tai meizenaa. Kummatkin käyvät. Oli hyvää ja simppeliä.

      Poista

Kiitos kommentistasi.