tiistai 10. maaliskuuta 2015

Ohra-kasvis-jauhelihavuoka

 Vuokaruuat ovat sopivaa arkiruokaa. Ne kypsyvät uunissa itsekseen ja
kokoaminenkin on nopeaa. Sana arki ei kuitenkaan tarkoita arkisen mautonta.
Tätä voi syödä sunnuntaina, silloin on aikaa satsata lisukkeisiin, alkusalaatteja voi
väsätä useampiakin. Arkena, etenkin työpäivän päätteeksi, lisukkeiden näpertely  on se yksinkertaisin versio, kuten minulla nyt. 
Tosin maku ei salaatissa kärsi, se on freesiä  oliiviöljyllä terästettyä.
 2 dl rikottuja ohrasuurimoita (täysjyvä)  
4 dl vettä ja 1 tl ruususuolaa, keitä kunnes vesi on imeytynyt
400 g nautajauhelihaa 10%
1 sipuli hienonnettuna
rypsiöljyä ruskistamiseen ja kuullottamiseen
1 tl ruususuolaa, 2 tl savupaprikaa, 2 tl maustepippuria, 1 tl cajunmaustetta
2 dl/ n 1 iso porkkana raasteena
150 g/1 pieni kukkakaali pilkottuna
 2 dl juustoraastetta ja  4 rkl piparjuurella maustettua tuorejuustoa
4 dl kasvislientä ja 1 kananmuna
Ruskista jauheliha öljyssä kuumalla pannulla. Lisää mukaan mausteet.
Kuullota öljyssä sipulisilppu ja ripauta hieman sokeria ja suolaa
Sekoita keskenään jauhelihasipuliseos ja ohrasuurimot.
Kokoa ainekset kerroksittain vuokaan.
Puolet jauhelihaseoksesta, pilkottu kukkakaali, porkkanaraaste, 
4 rkl  piparjuurijuustoa nokareina ja 1 dl juustoraastetta.
Loput jauhelihaseoksesta. Kaada päälle kasvismunaliemi.
Lopuksi pinnalle juustoraaste.
Kypsennä uunin 200-asteessa noin 40 minuuttia.
Ripottele pinnalle korianteria.
 Puolivälissä porkkanaraasteen päälle seuraavaksi juustot.
Valmista uuniin kypsymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.