Tänään tein niin hyvää jälkiruokaa, että postaan sen ensimmäisenä.
Pääruokana olivat juurekset ja entrecotepihvit, postaan niistä myöhemmin.
Appelsiinit ovat nyt sesonkinsa huipulla ja niitä tulee syötyä joka päivä.
Niinpä päätin tehdä niistä jälkiruokaa. Etsin Dansukkerin sivuilta sopivan ohjeen.
Heidän ohjeittensa mukaan olen onnistunut aina. Niin nytkin. Oikaisin jossain kohdin,
en murskannut jäisiä mansikoita tehosekoittajalla. Rikoin ne perinteisellä tavalla.
Pannacotta 3-4 annosta (pienensin ap ohjeen)
2 dl kevytkermaa 10% (ap ohje kuohukerma)
1/2 dl rasvatonta maitoa
1/2 dl hyytelösokeria Multi
1/2 appelsiinin raastettu kuori
Sekoita hyytelösokeri ja kermaseos kattilassa.
Kuumenna kiehuvaksi sekoittaen ja keitä 1/2 minuuttia.
Sekoita appelsiinin kuoriraaste joukkoon ja kaada seos annosmaljoihin.
Anna hetki jäähtyä ja siirrä jääkaappiin.
Anna hyytyä vähintään 2 tuntia tai yön yli. Minulla oli hyytymisaika 2 tuntia.
Annostele mansikkasorbettia pannacotta-annosten päälle juuri ennen tarjoilua.
Mansikkasorbetti
3/4 dl appelsiinista puristettua mehua
1/2 dl glukoosisiirappia Dansukker
3 dl mansikoita pakaste /1ps (250g)
Laita tyhjä kulho pakastimeen kylmenemään.
Kiehauta appelsiinimehu ja glukoosisiirappi.
Sulata mikrossa jäiset marjat kohmeisiksi. Hienonna ne esim haarukalla.
Lisää kuuma mehuseos nopeasti joukkoon. Ota astia pakasteesta,
nostele sorbetti kulhoon. Anna jäätyä pakastimessa noin 30-40 minuuttia.
Seos on valmis nostettavaksi pannacotalle.
Kuulostaa tosi hyvältä:) Minulla on tuota hyytelösokeri Multia,;toin kesällä Suomesta,.Käytin sitä viimeisen postaukseni jälkiruuassa,mutta koska laitoin myös mansikoita,niin se ei oikein onnistunut,Se onkin näköjään tarkoitettu juuri tuollaisille jälkiruuille.
VastaaPoistaKyllä multia hyydyttää kerman, maidon ja mehun. Kaksi tuntia jääkaapissa ja voin lisätä pinnalle mansikkasorbetin.
PoistaOliko sinulla se hyytymässä kylmässä ?
Ihanaa.
VastaaPoistaOli tosiaan hyvää.
Poista