sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Pulled Pork riisin ja salaatin kera

Käytin hyväkseni K-superin tarjousta ja ostin possunlihaa 2,99 kilo.
Tein pulled porkia, jonka tarjosin keitetyn arborioriisin ja salaatin kera
Helppo valmistaa ja hyvältä maistui koko ateria.

  
1,3 kg luullista rypsiporsaanlihaa
2 rkl dijonsinppia
2 tl ruususuolaa
1 tl mustapippurirouhetta
2 tl chilipippuria 
Kuivaa liha. Hiero lihaan mausteseos. Levitä pinnoille sinappi.
Nosta liha uunivuokaan. Anna maustua tunnin verran huoneenlämmössä.
2 1/2 dl omenatäysmehua
1 dl omenaviinietikkaa
2 isoa sipulia kuorittuina ja lohkoina
3 valkosipulinkynttä ehjänä
Kaada vuokaan omenamehu ja -etikka.
Laita mukaan sipulilohkot ja valkosipulinkynnet.
Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 3 tuntia 175-asteessa.
Poista folio ja jatka kypsentämistä noin 1 tunti, kunnes liha on 94-asteista.
Nosta vuoka ja liha liemessään  jäähtymään 1/2 tunniksi.
Nosta liha vadille ja revi haarukkaa käyttäen irtonaiseksi.
Kaada lihan joukkoon hieman paistolientä. 
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Pidä lämpimänä, kunnes kaikki on valmista syömistä varten.

Keitä lisukkeeksi suolalla maustettuna arborioriisiä.

Lihan kypsytyksessä olleet sipulilohkot valutin ja käytin lisukkeina annoksissa. 

Kuorin ja lohkoin hunaajamelonin possunlihan lisukkeeksi.
Se sopi hyvin possunlihalle. Samoin raikassalaatti.
Salaatissa on friseetä, purjosipulia, kurkkua, suippopaprikaa, suklaatomaattia,
persiljaa ja oliiviöljyä sekä ripaus suolaa.
 

2 kommenttia:

  1. SInulta löytelen aina pikkuvinkkejä. Nytkin tuo omenamenu-omenaviinietikka tulee varmaan jossain muodossa joskus käyttöön. Minusta nuo tarjoushalvat possunlihat suorastaan houkuttelevat tekemään pulled porkia.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, tämä oli helppoa ja maistuvaa. Helppoa, kun se kypsyi kuin itsekseen. Lopputulos oli makoisa

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.