tiistai 22. huhtikuuta 2014

Tomaatti-mozzarellapiirakka

 Eilen tein mehevän tomaattipiirakan, josta riitti tämän päivän lounaallekin.  Pohja oli se klassikko, joka sopii sekä makeaan ja suolaiseen.
Käytin gluteenitonta jauhoseosta, senhän voi korvata tavallisilla vehnäjauhoilla. Gluteenittomista tulee vain niin pehmeän kuohkea pohja.

Näin se pohja valmistuu;  100 g voita kuutioituna, 3 dl  gluteenittomia tai vehnäjauhojaja, 2 rkl kylmää vettä. 
Nypi rasva ja jauhot tasaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja pyörittele taikina palloksi. Anna vetäytyä jääkaapissa 20 minuuttia. 
Taputtele taikina uunivuokaan.  Pistele haarukalla reikiä pohjaan.
Esipaista 200-asteessa noin 10 minuuttia. Valmista täyte.
Kuutioi neljä isoa terttutomaattia ja pilko kuusi öljyyn säilöttyä aurinkokuivattua tomaattia.
Levitä tomaatit vuokaan pohjan päälle.
Rouhi päälle mustapippuria ja suolaa sekä lisää ripaus sokeria.
Silppua ruukullinen basilikaa  ja levitä tomaateille.

 Revi tomaateille 125 g mozzarellaa ja taas ripaus mustapippuria.  Lisää päälle munamaitoa, 2 munaa ja 1 1/2 dl kermamaitoa, sekä ripaus suolaa.
Levitä päälle runsaasti emmentaljuustoraastetta. 
Kypsennä uunin 200-asteessa 30 minuuttia. Anna hieman vetäytyä. Nauti haaleana salaatin kera.

Salaatiksi sekoitin huuhdeltua pehmeää salaattia, ripaus mustapippuria ja suolaa. Sekaan hyvää kylmäpuristettua oliiviöljyä.
Lopuksi vielä sekoitin joukkoon kuutioitua päärynää ja avokadoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.