keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Jauheliha-perunavuoka lasagnen tapaan

Jauhelihasta saa helpolla tavalla monenlaisia versioita.
Tänään tein vuokaruokaa lasagnen tyyliin. En tosin keitellyt
valkoista kastiketta vaan käytin juustoraastetta. Olipa tämä hyvä
versio ja peruna korvasi hyvin perinteiset lasagnelevyt.

Jauheliha-perunavuoka  lasagnen tapaan 
8-9 isoa perunaa viipaloituna
400 g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli silputtuna
voita ja auringonkukkaöljyä
2 tl suolaa
 rouhittua maustepippuria, kuivattua basilikaa
100 g tomaattipyrettä
150 g mustaleima emmentalia  raasteena /tai juustoja joita kaapissasi on
1 dl kermaa ja 1 dl rasvatonta maitoa
Kuori ja viipaloi perunat.  Kuori ja hienonna tehosekoittajalla sipuli.
Ruskista jauheliha voi-öljyseoksessa kuumalla pannulla.
Mausta  ja lisää tomaattipyree.
Kuullota sipuli ja sekoita jauhelihan joukkoon.
Kokoa vuoka kerroksittain perunaviipaleita, jauhelihaseosta ja juustoraastetta.
Lopukksi päälle kerros perunaviipaleita ja juustoraastetta.
Kaada kermamaito vuokaan.
Kypsennä 200-asteessa alatasolla noin tunti.
Peitä loppuvaiheessa foliolla, jos pinta ruskistuu liikaa.

Tarjoa salaatin ja tomaatin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.