tiistai 8. huhtikuuta 2014

Keitetyt päärynät kolakastikkeella ja jäätelöllä

Sunnuntaina tein päärynöitä ja kolakastiketta.
Nyt on sopiva väli postata ohje. Tänään kiertelin kirjapainomuseota ja 
ostin palatessa kaupan grillistä grillatun broilerin.
Laiskottelin ruoan suhteen ja söimme terttutomaatteja ja grillibroileria.
Sekin oli hyvää. Jälkiruokana briejuustoa viinitilkan kera.
Se lämmitti mukavasti flunssaista oloa. Olen aivastellut kymmeniä kertoja,
joten flunssaa tämä on. Onneksi ette saa tartuntaa netin välityksellä.

Keitetyt päärynät kolakastikkeella
Jäätelöä
Neljä pienehköä päärynää kuorittuna, siemenkota poistettuna  ja lohkottuna
laitetaan kattilaan, mausteeksi lisätään kanelia ja kardemummaa.
Lisätään tilkka vettä, päärynälohkot saavat juuri ja juuri peittyä.
Annetaan kiehahtaa ja lasketaan lämpö minimiin, höyrystetään kannen alla noin 5 minuuttia.
Päärynät saavat jäädä al denteiksi

Kolakastike
3 rkl sokeria
1 tl tummaa, aitoa kaakaojauhoa
1 tl voita
2 rkl tummaa siirappia
2 1/2 dl kuohukermaa
vaniljasokeria
Sekoita ainekset kattilassa.
Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee
Mausta vaniljalla. Kaada jäähtyneille päärynöille.
Anna hetki jäähtyä. Lisää  päälle jäätelöä. Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.