lauantai 26. huhtikuuta 2014

Kirjolohta, salaattia ja juureksia sekä barbikakkua

 Tänään syötiin salaattia, pannulla paistettua kirjolohifilettä, höyrytettyä porkkanaa ja punajuurta.
Salaatissa on salaattimixiä, paahdettua vihreää ja punaista paprikaa, paahdettuja omenakuutioita,
valkoisia luomupapuja, kylmäpuristettua oliiviöljyä ja ripaus suolaa.
Leikkasin kirjolohifileen sopiviksi  pihveiksi.
Paistoin nahkoineen pannulla voissa, johon murskasin pari isoa valkosipulinkynttä.
Paiston aikana ripottelin lihapinnalle ruususuolaa ja mustapippuria.
 Höyrytin porkkanasoirot, sekoitin mukaan hunajaa ja ripauksen suolaa.
Punajuurilohkot kypsensin keittämällä ja mausteiksi suolaa  sekä timjamia.
 Olipa tarjolla vielä keitettyjä perunalohkojakin.
Hyvin perinteistä, koska meillä oli mukana pieniä ruokailijoita.

Barbikakkua jälkiruokana


Jonkun aikaa lounaan jälkeen pirahti puhelin. Meidät kutsuttiin syömään barbikakkua.
Kakku oli koristelua vaille valmis. Itse barbiäiti koristeli hemaisevan kakun,
jossa oli sokerikakkupohja, mascarponea, kermavaahtoa, tomusokeria, marsipaania
ja koristeena pieniä tähtiä, sydämiä ja nonparelleja.
Oikein hyvä päätös lounaalle.
 Kiitokseksi luin satuja rakastavalle Minttu morsiusneitona.-sadun 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.