Kasvislinja jatkuu edelleen, viikonloppuna on sitten liharuokia.
Tänään pyöräytin kasviskeiton, johon käytin kukka- ja parsakaalin jääkaapista.
Keksin keittoon tuhdin lisän, aivan lopussa lisäsin keittoon isoja valkoisia luomupapuja.
Ne sopivat hyvin korvaamaan leivän. Ateriasta tuli gluteeniton eli viljaton.
Kukka- parsakaalikeitto
200 g kukkakaalia
250 g parsakaalia
pala purjoa silputtuna
rypsiöljyä
7 1/2 dl kasvislientä
ripaus suolaa, basilikaa ja meiramia
3/4 dl kermaa
285 g isoja valkoisia luomupapuja (gogreen)
persiljasilppua
Huuhtele kaalit ja pilko kukinnoiksi. Pilko myös kovat varret mukaan keittoon.
Kuumenna öljy pannulla ja lisää siihen silputtu purjo sekä kukkakaalikukinnot
ja varsien palat. Kuullota muutama minuutti. Lisää ne kattilaan, jossa kiehuu
kasvisliemi. Kuullota samoin parsakaalin varrenpalat. Lisää varsipalat ja
parsakaalikukinnot kattilaan. Anna kiehua noin 5 minuuttia ja siivilöi
kattilasta kaalien kukinnot syrjään. Jatka liemen kypsentämistä, kunnes varsisto
on kypsää. Soseuta keitto tehosekoittajalla. Mausta ja lisää kukinnot keittoon.
Anna kiehahtaa ja lisää kerma. Tarkista maku.
Annostele keitto ja lisää keittoon huuhdotut ja valutetut pavut sekä persiljasilppua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.