sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Punainen jauhelihapata

Tänään otin taas taginepadan käyttöön.
Siinä hautui jauhelihapata. Se oli todella hyvää. Mieleeni muistuvat
taginepadassa hautuneet Marokon lihapullat. Ne olivat Marokon matkan 
parasta ruokaa. Lihapullat olivat lammasta. Tänään padassani porisi naudanliha.

Punainen jauhelihapata
 400 g naudanjauhelihaa
suolaa ja maustepippuria
1 iso sipuli silputtuna
1 iso valkosipulinkynsi silputtuna
1 punainen paprika kuutioina
voita paistamiseen ja kuullottamiseen
1 lihaliemifondipala
kuivattua timjamia vajaa teelusikallinen
3 rkl tomaattipyrettä
1 prk säilyketomaatteja
Ruskista jauheliha voinokareessa pannulla ja mausta suolalla ja maustepippurilla.
Siirrä taginepataan odottamaan.
Kuullota voissa sipulit ja paprikakuutiot. Siirrä pataan.
Lisää pataan  lihaliemipala, timjami  ja tomaattipyre. Sekoita.
Kaada mukaan purkkitomaatit.  Hauduta noin tunti. 
Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Tarkista maku.
Silppua päälle persiljaa.
Valmista on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.