keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Gluteeniton kääretorttu

Kyllä tänään on ruokaakin tehty, vaikka en nyt siitä postaa.
Aamulla söimme turkkilaisen jogurtin kanssa mustikoita makeutettuna  lorauksella hunajaa,
mysliä ja pellavarouhetta. Päivällä saimme vieraita ja valmistin sen tutun ja turvallisen
leipäpohjaisen piirakan, jossa käytin kinkun asemasta pippurista naudanpaistileikettä.
Eilen leivoin vadelmaisen kääretortun ja käytin vain perunajauhoja,
 jolloin  tulos on gluteeniton. Huomasin , että perunajauhot ovat oiva jauhovalinta.
Kääretortusta tuli muhkea," tasapaksu" ja rullaaminen onnistui hyvin.
Aamulla viimeistelin tortun valkosuklaalla ja tomusokerilla.
Vieraiden lähdettyä kuvasin tähän postaukseen.

Gluteeniton kääretorttu
 4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
3-4 dl vadelmahilloa 
2 dl kermaa, 1 dl turkkilaista jogurttia ja 1 rkl tomusokeria vaahdotettuna
 
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
Sekoita leivinjauhe perunajauhoihin ja siivilöi jauhot munavaahtoon.
Sekoita kevyesti lastalla.
Levitä leivinpaperi uunipellille ja kaada taikina pellille.
Paista 225-asteessa 8-10 minuuttia.
Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Levitä jäähtyneelle levylle haluamaasi hilloa. Käytin vadelmahilloa. 
Levitä päälle kermajogurttivaahto. Rullaa tortuksi.
Kuorrutus.  Sulatin mikrossa valkosuklaata ja levitin lusikalla
vinoraidat kääretortulle. Siivilöin päälle tomusokeria.
Vasemmalla puolella oleva on jo paloiksi leikattua torttua. Siitä johtuu hieman painunut ulkonäkö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.