torstai 12. joulukuuta 2013

Rosollijauhelihapihvit

Rosolli on joulun ns perinneruoka. Sitä on tullut tehtyä
muistaakseni joka joulu. Tänä jouluna muutan perinnettä, rosolli jää pois.
No tänään maistelimme rosollia jauhelihapihveissä. Täsmällisemmin sanottuna
käytin rosollin aineksia, punajuurta, kapriksia, sipulia, omenaa ja suolakurkku
oli erikseen lisänä lautasella. Sopivat hyvin pihveihin. Tätä pitää kokeilla useammankin.
Unohdin porkkanan pois, mutta seuraavalla kerralla sitten.

Rosollijauhelihapihvit
400 g naudanpaistijauhelihaa
3 pientä etikkapunajuurta kuutioina
1 omena raasteena
1/2  pienestä purkista kapriksia hienonnettuna
vajaa kourallinen silputtua kevätsipulin vartta
1 rkl perunajauhoja
1 kananmuna 
rouhittua mustapippuria ja ruususuolaa 1 tl
paistamiseen voita ja rypsiöljyä
Kuutioi, raasta ja hienonna  rosolliainekset. Sekoita ne jauhelihaan.
Lisää perunajauhot ja kevyesti sekoitettu kananmuna.
Lisää mausteet ja sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile pihvit 6 kpl.
Paista voi-rypsiöljyseoksessa kypsiksi.
Lisukkeeksi Lapin puikula perunaa, salaattia ja suolakurkkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.