sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Kasvisrisotto

Tänään aika kului siivotessa. Nyt on kaikki melkein valmista.
Sipulikukat on laitettu maljakoihin ja ruukkuihin.
Risotosta on tullut suosikkiruokaa, niinpä tein sitä tänään.
Nostin jo kalkkunan puolikkaan jääkaappiin sulamaan. Puolitimme siskoni kanssa
ison kalkkunan. Puolikas on ihan sopiva meille, kun muutakin tarjottavaa riittää.
Kinkkua en laita ollenkaan, sitä on tähän mennessä syöty joka joulu,
joten on aika siirtyä kevyempään.

Kasvisrisotto
3 dl arborio risottoriisiä
1/2  iso hopeasipuli hienonnettuna
1 iso valkosipulinkynsi hienonnettuna
rypsiöljyä
5 dl kanalientä kiehuvana
1 keltainen paprika kuutioituna
6 kpl kirsikkatomaatteja puolitettuna
ripaukset sokeria, suolaa, mustapippuria
100 g pakasteherneitä
100 g philadelpia tuorejuustoa
Kuullota sipulit kuumassa rypsiöljyssä, lisää riisit ja jatka kuullottamista.
Sitten alkaa riisin kypsennys, lisää kiehuvaa kanalientä vähitellen ja sekoittaen.
Kuullota paprikakuutiot ja kirsikkatomaatit rypsiöljyssä. Mausta ne.
Lisää kasvikset riisin joukkoon loppuvaiheessa. Lisää myös herneet.
Nostele risottoon tuorejuusto ja anna sen sulaa sekoittaen.

2 kommenttia:

  1. Minä onnistuin siirtämään siivoamisenkin huomiselle - se kun on jo lomapäivä;)
    Oikein hyvää joulua sinne♥

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Hyvää joulua sinulle myös.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.