sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Kaalipeti entrecotelle - Mansikka-vadelmatrifle

Kävin K-ryhmän supermarketissa liikkeen avajaispäivää seuranneena päivänä.
Hain jonkin aikaa kaupan lihahyllyjä, kunnes kohtasin kauppiaan asiakkaiden joukosta
pakastealtaiden ääreltä. Kysäisin,  missä lihahyllyt ovat.  
 Me odottelemme tässä juuri kinkkuja, ovat päässeet loppumaan. hän vastasi.
Tarkoitan lihahyllyjä. Ne ovat tuolla kalasäilykkeiden vieressä, viittoili kauppias.
Suuntasin lihahyllyille. Ne löytyivät. Olin kävellyt ohi pari kertaa,
 vaan en ollut huomannut vaatimatonta reilun kahden metrin mittaista
tuorelihahyllyä, jossa oli pakattuja lihapaketteja, nautaa, possua ja broileria.
Eipä ollut hurraamista, sain hetken pohtia mitä tästä vähästä valitsen.
Kaupan toisella sivustalla oli hyvin iso osasto erilaisia juomia, olutta, siideriä, 
hedelmämehuja, limskoja, vettä.....  ja janon aikaansaamiseksi vieressä samanverran 
naposteltavaa, kymmeniä lajeja sipsejä, suolakeksejä, karkkeja ja muuta janoon johtavaa.
Olenko naivi, kun kuvittelen, että elintarvikekaupan pääartikkelit ovat ruoan raaka- aineet, 
kuten lihat, kalat, vihannekset, jauhot, ryynit, säilykkeet.
Johtuneeko valikoiman valitseminen oletetuista asiakkaista, jotka täyttävät ostoskassit
enimmäkseen sipseillä, karkeilla ja juomilla. Niin voisi päätellä kaupan tavaravalikoimista. 
Ostin lauantain hernekeittoon naudan paistijauhelihaa ja sunnuntaille entrecote-pihvit.
Vahingossa olin ostanut myös kaksi valkokaalin puolikasta, piti ostaa vain yksi.
Kyllähän ne syötyä tulee.

Kaalipeti entrecotelle
Vihreä salaatti
n 400 g valkokaalia suikaleina
2 sipulia hienonnettuna
3 rkl voita 
1 iso omena kuutioina
tilkka vettä
mustapippuria, muskottipähkinää, maustesekoitusta, suolaa
1/2 prk n 125 g mascarponejuustoa
Kuumenna voi kattilassa kiehuvaksi lisää mukaan sipulisilppu.
Kuullota hetki ja lisää ohueksi suikaloitu kaali.
Kaali saa kypsyä 15 minuuttia välillä sekoittaen.
Lisää omenakuutiot ja tilkka vettä, sekä mausteet.
Anna kypsyä sopivan pehmeäksi. Lisää mascarpone sekoittaen.
Kun mascarpone on sulanut, tarkista maku.
*
Olet ottanut pihvit huoneenlämpöön jo tuntia ennen paistamista.
Sulata valurautapannulle voi kuohuvaksi, lisää mukaan rypsiöljyä.
Lisää pannulle myös murskattu valkosipuli ja tuoretta timjamia.
Mausta pihvit mustapippurilla ja suolalla ja paista  noin 3-4 minuuttia.

Vihreä salaatti
Pehmeää keräsalaatti, kevätsipulia, tuoretta kurkkua sekä herkkukurkkua,
ripaus kylmäpuristettua oliiviöljyä, persiljaa.

Mansikka-vadelmatrifle
Vaahdotettua kermaa - 1 dl, mascarponea 125 g,  vaniljasokeria 1 rkl sekoitetaan 
tasaiseksi. Mansikoita 1 dl ja vadelmia 1 dl sekä 3 rkl fariinisokeria sekoitetaan.
Seokset yhdistetään kerroksittain annoslaseihin. Päälle ripotellaan  mantelirouhetta.

4 kommenttia:

  1. Eipä taida tulla lempikauppaa tuollaisesta. Supermarketissa odottaisin näkeväni ihan lihatiskin ja asiantuntijan tiskin takana. Hedelmä-vihannesosasto on kaupan helmi ja siitä lähtee aterioitten suunnittelu. Sitten mietin lihat ja kalat vähän tarjonnan mukaan.

    En ole vieläkään syönyt koskaan entrecotea, jota teillä on usein. Pitäisi kyllä kokeilla, osaisinko sittenkin paistaa pihvin oikein;)

    VastaaPoista
  2. Kerrassaan ihana ateria! :) Mascarpone on taivaallista...

    VastaaPoista
  3. Katriina,
    Oikein arvattu, eipä tule käytyä supermarketissa. Samat osastot minullakin on syynissä, kun ostoksille menen.
    Entrecote on ihan helppo paistaa, se ei voi mennä pieleen muutoin kuin paistamalla liian pitkään.
    Tosin sitä saa paistaa minuutin kaksi pidempään kuin fileitä.
    Nämä entrecotet olivat hieman liian ohuita. Ostan ne tavallisesti lihatiskistä, mutta nyt ei sitä mahdollisuutta ollut.
    Itse pidän paksuista entrecoteista, mies taas tykkää lehtipihveistä.

    Siiri,
    Oli hyvä yhdistelmä.

    VastaaPoista
  4. Hyvän näköstä herkkua :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.