lauantai 7. joulukuuta 2013

Paahtopaistia oluessa - Paahtopaistileivät - Päärynäviipaleet voifariinisokerissa

Nyt on hieman kiire konserttiin, mutta postaan silti.
Kypsensin eilen paahtopaistin ja siitä nautittiin paistin tapaan perunoiden ja sienten kera.
Tänään tein paahtopaistileivät, hyvää.
Loppuhuipennuksena paistoin voi-fariinisokerissa päärynäviipaleet,
ja ne sulivat melkein suussa kermavaahdon kyydittämänä.

Paahtopaisti oluessa
peruna-sienilisäke
n 1 kg naudan paahtopaistia
4 dl tummaa olutta
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 rkl fariinisokeria
2 rkl merisuolaa
n 4 timjaminoksaa
Sekoita mausteet ja hiero seos paistin pintoihin. Anna paistin levätä tunti huoneenlämmössä.
Laita uunivuokaan ja lisää pinnalle tuore timjami. Kaada olut vuokaan.
Kypsennä paisti 95-asteessa noin 4 tuntia. Valele paistia välillä.
Kokeile paistomittarilla kypsyys. Paistoin kypsäksi 70-asteiseksi.

Peruna-sienilisäke
Valmistin paistoliemestä kastikkeen, lisäsin liemeen (2 dl) tilkan vettä ja 3 rkl dijonsinappia
sekä mustapippurirouhetta. Kiehautin, lisäsin tilkan kermaa ja suurustin tummalla maizenalla.
Paistin lisäkkeeksi paistoin herkkusienilohkot. Keitin ensin perunalohkot, jonka
jälkeen paistoin ne kevyesti rypsiöljytilkassa. Rucolasalaatti raikasti aterian.
Maukas yhdistelmä.

Paahtopaistileivät  
Vastapaistettua rustiikkileipää.
Leipäviipaleille levitettä, keräsalaatinlehti, paahtopaistiviipale,
pari ohutta päärynäviipaletta, ohuita kurkkuviipaleita, paprikasuikale ja persiljaa.

Päärynäviipaleet voifariinisokerissa
Pese päärynät hyvin.
Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja anna olla ns nipussa.
Sulata voinokare pannulla, lisää fariinisokeria.
Anna sulaa. Nosta päärynäviipaleniput pannulle.
Anna kypsyä keskilämmöllä. 
Tarjoa vaniljalla maustetun kermavaahdon kera.
Päälle ripaus kanelia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.