lauantai 28. joulukuuta 2013

Kalkkunasalaatti * Kesäkurpitsa-mozzarellapaistos

Joulu on melkein takanapäin, vaan vielä on hetki aikaa
tyhjätä jääkaappi jouluherkkujen lopuista.
Niin tein tänään. Pilkoin kalkkunaloput lihoiksi ja erottelin 
keittoa varten luut ja muut keittoliemeen sopivat osat.
Mehevien salaattiaineksien mukaan lisäsin vielä hedelmiä, päärynää, luumuja, 
viinirypäleitä ja kirpeämpinä  kasviksia, retikkaa, kurkkua, paprikaa.
Salaatista tuli erinomaisen mehevää, kylmä kalkkuna sopii salaattiin hyvin.
Lopuksi nautimme vielä lämpimästä kasvisruoasta. 
Katsoin Sikken tekemää kesäkurpitsapaistosta ja valmistin sitä samaa.
Mozzarellajuusto yhdessä parmesaanin kanssa sopii oikein hyvin kesäkurpitsalle.

Kalkkunasalaatti
Huuhtele valerianasalaatti ja pehmeä friseesalaatti ja linkoa kuivaksi.
Revi salaatit kulhoon, viipaloi mukaan pala retikkaa.
Ripottele pinnalle hieman ruususuolaa ja pirskottele päälle kylmäpuristettua oliiviöljyä.
Sekoita ja kokoa salaattiin
 puolitettuja kurkkuviipaleita, kuutioitua punaista paprikaa, 
liotettuja puolitettuja kivettömiä luumuja,  kuoritun päärynän viipaleita.
Lopuksi pienehköjä kalkkunaviipaleita.
Lisää annoslautaselle pestyjä kivettömiä tummia viinirypäleitä ja jogurttikastiketta nokareina.

Jogurttikastike
2 dl turkkilaista jogurttia
3 rkl smetanaa ja 1/2 desiä rasvatonta maitoa
Mausta ripauksella sokeria ja suolaa. Lisää cajun-maustetta 2-3 tl.
Maista sopiva maku ja lisää cajunia sen mukaan.
Sekoita tasaiseksi.
Salaatti valmiina annosteltavaksi.
*
Kesäkurpitsa-mozzarellapaistos
1 ja  1/4 kesäkurpitsaa puolen sentin viipaleina
3 kpl /125g lehmänmaitomozzarellapalloa viipaleina (tai puhvelinmaito)
100 g parmesaanijuustoraastetta
ruususuolaa ja mustapippuria
Voitele vuoka öljyllä. Lado pohjalle kesäkurpitsaviipaleet.
Ripottele päälle mausteet. Lisää kerros mozzarellaviipaleita ja parmesaaniraastetta.
Toista samanlaiset kerrokset. Lopuksi päälle kesäkurpitsaa ja loput parmesaanista.
*
Jälkiruoaksi riittää pari makeaa suklaakonvehtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.