maanantai 9. joulukuuta 2013

Luumukiisseli

Piti testata jouluinen luumukiisseli hyvissä ajoin ennen joulua.
Itseasiassa halusin kokeilla miltä jouluglögi maistuu kiisselipohjana.
Ja hyvin sopivat jouluiset maut ja luumu. Jouluna kokeilen vielä 
kiisseliin vaikka piparkakkumausteella  maustettua kermavaahtoa.

Ahkeroin tänään myös blogin sivupalkissa. Lisäsin sinne linkkejä
muutamista postaussuosikeista.  Ensin aloitin makeasta leivonnasta,
niitä on viisi ja kaikki sopivat juuri nyt joululeivontaan.
Seuraavaksi kolme jälkiruokaa, kolme salaattia. Kun käytte 
blogissa, kuvaa klikkaamalla pääsette lukemaan reseptit.
Lisään vielä ruokapuolelta  kuvia linkkeineen, kunhan saan sopivasti aikaa.

Luumukiisseli
6 dl  tummaa jouluglögiä laimennettuna
3 rkl ruokosokeria
200 g kuivattuja luumuja
1 1/2 rkl perunajauhoja ja tilkka vettä
Laimenna glögi vedellä makusi mukaan. Lisää kattilaan glögi, luumut ja sokeri.
Anna kiehua noin 10 minuuttia. Vispaa luumut rikki. Sekoita perunajauhot kylmään veteen
ja kaada nauhana kiisseliin. Anna pulpahtaa pari kertaa.
Kaada laakeaan vatiin ja ripottele pinnalle sokeria, se estää kuoren muodostumista.
Mausta kerma vaniljasokerilla ja  vispaa vaahdoksi. Lisäsin lopuksi hieman rasvatonta rahkaa mukaan.
   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.