Olipa mehevät lähilammastarhan kyljykset lihahyllyllä,
eihän niitä voinut olla ostamatta
Päivällisellä syötiin lampaankyljystä ja paprikarisottoa.
Suippopaprika toi sekä väriä että sopivan mausteisen maun risottoon.
Lampaankyljykset paprikarisotolla 2:lle
Jätin lampaankyljykset marinoitumaan tunniksi huoneenlämpöön ennen kypsentämistä.
Sivelin pinnat rypsiöljyllä. Leikkasin reunoihin pienet viillot.
Pyöräytin myllystä viherpippuria pinnoille. Murskasin kyljykselle valkosipukynnen
ja lopuksi painelin pintaan tuoretta timjamia.
Laitoin risoton kypsennykseen. Kiehautin kasvisliemen 5 dl. Mittasin 2 dl arborioriisiä.
Kuumensin pannulla rypsiöljyn ja kuullotin kevyesti silputun suippopaprikapuolikkaan.
Kuumensin voinokareen ja tilkan rypsiöljyä. Lisäsin kuullottumaan yhden silputun sipulin ja
yhden murskatun valkosipulikynnen. Pari minuuttia saivat kuullottua.
Lisäsin riisin ja kuullotusjatkui noin 3 minuuttia.
Tämän jälkeen lisäsin kasvislientä vähän kerrassaan. Loppuvaiheessa maustoin mustapippurilla,
ripauksella suolaa ja lisäsin paprikan. Tarkistin maun.
Lopuksi vielä mukaan sekoittaen reilu desi juustoraastetta.
Paistoin kyljykset parilapannulla. Pyyhin parilan rypsiöljyllä ennen paistamista.
Poistin marinointimausteet pinnoista. Paistovaiheessa lisäsin suolan pintaan.
Tarkistin kypsyyden loppuvaiheessa. Kypsennysaika noin 6-7 minuuttia.
Valmiin kyljyksen rose-sisus kertoo, että kyljys on medium+.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.