maanantai 2. joulukuuta 2013

Punajuuripiirakka

Pakasteessa oli jokin aika sitten kokeilumielessä ostamani Myllyn Paras
piirakkataikina suolaiseen leivontaan. Ostaessani ajattelin, että joskus kun
ei ole halua ja aikaa väsäillä taikinaa, on helppoa ottaa valmis taikina pöydälle.
Ja olihan se juuri niin, nyt sain keskittyä vain täytteen tekemiseen.
Halusin tehdä kasvispiirakan ja keräsin jääkaapista neljä isohkoa punajuurta
käsittelyyn. Vuohenjuusto sopii punajuuren kanssa, mutta sitä ei ollut.
Oli vajaa puolipurkkia levittyvää koskenlaskijaa. Ranskankermaa purkki ja bulgarialaista
jogurttia, kananmunia ja mausteita. Tästä lähdettiin liikkeelle.

Punajuuripiirakka
380 g pkt piirakkataikinaa
(tai jos haluat tehdä itse niin
150 g voita tai  margariinia, 3 dl vehnäjauhoja, 2 rkl vettä)
Täyte
1 punasipuli silputtuna ja nokare voita
4 isohkoa punajuurta keitettynä ja kuorittuna
1 tl suolaa, rouhaisut mustapippuria, 1 tl rosmariinia
1 tl hunajaa
50 g levittyvää koskenlaskijaa
3 kananmunaa
2 dl ranskankermaa ja vajaa desi bulgarialaista jogurttia
päälle kurpitsansiemeniä

Anna pakasteen sulaa noin tunti. Levitä taikina irtopohjavuokaan (24cm).
Esipaista 200- asteessa  10 minuuttia.
Keitä punajuuret suolalla maustetussa vedessä kypsiksi ja anna jäähtyä.
Kuori punajuuret ja leikkaa ne pieniksi paloiksi.
Silppua punasipuli ja kuullota se voissa.
Sekoita sipuli ja punajuuret. Mausta seos.
Sekoita ranskankerma, jogurtti, juusto ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi.
Lisää joukkoon hunaja ja punajuurisipuliseos.
Kaada täyte esipaistetulle piirakkapohjalle. Ripota päälle kurpitsansiemenet.
Paista 225-asteessa noin 25 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ennen irrottamista.


2 kommenttia:

  1. Kuopuksemme on käymässä ja hän juuri tänään teki pakastimestamme löytyneeseen piirakkapohjaan jauheliha/maissi/jne piirakan samaan tapaan kuin sinäkin tässä. Itse on ole noita pohjia käyttänyt, joten mukava oli nähdä tämä sinunkin piirakkasi. Kauniilta näyttävät molemmat piirakat. Taidanpa ostaan pakkaseen lisää pohjia.

    VastaaPoista
  2. Valmis pohjataikina on näppärä nopeaan piirakkaan. Täytteet voi valita tilanteen ja tarvikkeiden mukaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.