Tämä taateleilla, pähkinöillä ja kanelilla maustettu porkkanakakku sopii
mielestäni hyvin joulunaikaan. Etsin porkkanakakkuohjeita, olen tehnyt jo kahta eri versiota,
nyt halusin jotain uutta ja vähän erilaista. Löysin Ylen Olotilan sivuilta Santerin leipoman
porkkanakakun. Kiinnostuin heti kakusta, sen mausteet sopivat juuri nyt, taatelit ja pähkinät
ovat myös jouluun sopivia makuja. Huomatkaa, että kakussa ei ole käytetty
sokeria. Taatelit ja rusinat tuovat sopivan makeuden kakkuun.
Porkkanakakku
3 kananmunaa mielellään luomua, kuten ap-ohjeessa oli
1 banaani
15 pehmeää taatelia, poista siemenet
6 rkl auringonkukkaöljyä
2 1/2 dl täysjyväspelttijauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
3 tl kanelia
1/2 tl muskottia
1/2 tl kardemummaa
3 keskikokoista porkkanaa raastettuna
1 dl kookoshiutaleita
1 dl saksanpähkinöitä hienonnettuna
1 dl rusinoita
Kuorrute
200 g maustamatonta tuorejuustoa -käytin philadelpiaa
3 rkl hunajaa
1/2 limen mehu
Kakkuni päälle laitoin porkkanaraastetta ja puolitettuja isoja, tummia viinirypäleitä
Vispaa munien rakenne rikki kulhossa.
Sekoita sauvasekoittimella hienoksi banaani, taatelit sekä auringonkukkaöljy.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaneli, muskotti ja kardemumma ja kaada
kulhoon siivilän läpi. Lisää mukaan munat ja sekoita massa sekaisin.
Lisää porkkanaraaste, kookoshiutaleet, hienonnetut pähkinät ja rusinat.
Sekoita ne huolellisesti joukkoon.
Kaada massa voideltuun irtopohjavuokaan (minulla oli 22 cm ap ohjeessa 20 cm).
Paista uunin 180-asteessa noin 40 minuuttia. Testaa kypsyys keskeltä hammastikulla.
Anna jäähtyä ennen kuin irrotat kakun vuoasta.
Sekoita keskenään tuorejuusto, limen mehu sekä hunaja.
Lisää kuorrute kakun päälle, kun kakku on täysin jäähtynyt.
Koristele hasselpähkinöillä tai jollain muulla tapaa.
Hyvää ja herkullista joulua kaikille lukijoilleni
Nam, hyvän joulun toivotus ja kaikkea hyvää tulevaan vuoteen :)
VastaaPoistaSarppu,
VastaaPoistaHeidi,
Mukavaa joulunajan jatkoa teille.
Kiitos menneestä vuodesta.