keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Kasvispasteijat - Omenatortut

Tänään leivoin suolaista ja makeaa voitaikinasta.
Valmiiksi kaulitut voitaikinalevyt  helpottavat  leipomista,
  ovat lehteviä ja myös maistuvat kotitekoisilta. 
Nämä levyt on valmistanut Myllyn Paras.
Leipominen on nopeaa, joten kannattaa valmistaa täsmäannoksia.
Lehtitaikinasta voi toteuttaa pasteijat ja tortut siinä vaiheessa, kun vieraat kolkuttavat jo ovella.

Kasvispasteijat
Ota voitaikinalevyt huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen valmistamista.
Näpsäytä samalla uuni jo 225-asteeseen.

Valmista täyte, riittää noin 8:lle pasteijalle.
1/2  iso  hopeasipuli silputtuna ja 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1/2 iso vihreä paprika pieninä kuutioina
1 iso porkkana raasteena
ripaukset ruususuolaa ja sokeria
kuullottamiseen voita ja rypsiöljyä
n 3 rkl levitettävää Koskenlaskijajuustoa
voiteluun kananmunaa
päälle auringonkukan siemeniä

Kuullota hienonnetut sipulit, paprikakuutiot ja porkkanaraaste 
pannulla voi/rypsiöljyseoksessa napakan pehmeiksi. Mausta.
Kauli levyjä hieman ohuemmiksi ja puolita ne.
Pyyhkäise notkeaa Koskenlaskija-juustoa levyille.
Aseta päälle täyte ja sulje ne kolmion muotoon. Painele reunat
haarukalla. Voitele kananmunalla. Ripota pinnalle auringonkukan siemeniä.
Paista 225-asteessa noin 10-15 minuuttia.
 
Omenatortut
Kauli voitaikinalevyjä hieman ohuemmiksi. Puolita.
Leikkaa veitsellä, noin 1 sentti reunasta, viillot joka sivulle.
Voitele reunat kananmunalla.
Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa viipaleiksi. 
Aseta omenaviipaleita keskiöön. Lisää pinnalle kanelia ja ruokosokeria.
Paista 225-asteessa noin 8-10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.