Leivoin eilen mustikkakakun. Pakastimessa riittää mustikoita,
joten niistä sopii aina välillä leipoa maistuvaa makeaa.
Tänään kakkua syötiin sekä jälkiruokana että kahvipöydässä.
Raastoin pinnalle valkosuklaata, se on makea suklaa. Jos se tuntuu liialta,
sen voi rapsuttaa sivuun. Minulle se kyllä sopi.
Kohta alkavat itsenäisyysjuhlallisuudet, meillä on ollut traditiona jo pitkään
se, että katselemme juhlat televisiosta. Tietysti klo 18 sytytämme kynttilät ikkunoille.
Mustikkarahkakakku
Pohja
125 g voita, 1 dl sokeria vaahdotetaan
1 kananmuna lisätään
2 1/2 dl vehnäjauhoja, 1 dl spelttijauhoja, 1 tl leivinjauhetta sekoitetaan ja
siivilöidään sekoittaen rasva/munavaahtoon.
Painele taikina irtopohjavuokaan ja reunoille. Laita jääkaappiin odottamaan.
Täyte
250 g maitorahkaa ja 250 g vaniljarahkaa
1 dl turkkilaista jogurttia
3 kananmunaa
1 -1 1/2 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
2 rkl perunajauhoja
5 dl mustikoita
Sulata mustikoita täydellä teholla mikrossa noin 40 sekuntia.
Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot ja lisää täyteseokseen.
Kaadan täyte vuokaan.
Paista 175- asteessa 45 minuuttia. Anna jäähtyä täysin
ennenkuin irrotat kakun vuoasta.
Koristele esim valkosuklaarouheella
Tai voit jättää koristelemattakin.
Keittiöni valmistautuu jo jouluun.
Onpa herkullisen näköistä:) Hyvää itsenäisyyspäivää Arleena!
VastaaPoistaJael,
VastaaPoistaKakku oli hyvää eikä liian makeaa.
Heidi,
Kiitos.
Herkullisen näkönen on.
VastaaPoistaOli sopivan kevyt ja maistui kyllä.
VastaaPoista