sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Liha-papupiirakka salaatilla

Oli mukava tehdä tänään nopea piirakka uuniin.
Ei huvittanut paljon kuluttaa aikaa keittiössä. oli muuta mukavampaa hommaa.
Kävin  katsastamassa joulutorin antimia. Kransseja oli runsas valikoima,
erilaisia käsitöitä villasukista joulukoristeisiin. Porontaljoja oli vielä jäljellä,
oletin, että ne ovat tehneet hyvin kauppansa.
Tietysti ruokatuotteita löytyi, puolukkasinappia, hilloja, leivonnaisia, juustoja.

Liha-papupiirakka
Salaatti
Pohja
1 dl sulaa margariinia (tai voita)
1 dl ruisjauhoja, 2 dl vehnäjauhoja, 1 tl suolaa  sekoitettuna
1/2 dl maitoa
Sekoita sula rasva kuiviin aineksiin. Nypi murumaiseksi.
Lisää maito ja sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina voideltuun uunivuokaan.
Täyte
100 g suikaloitua kypsää paahtopaistia tmv esim kypsytetty jauheliha käy
Levitä lihasuikaleet vuokaan.
1 prk valkoisia papuja 
1 rs/200g philadelphia juustoa 3 %
n 8 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä, hienonnettuna
200 g/ 1/2 prk tomaattimurskaa
mustapippurirouhetta, South Afrika spice rup-mausteseosta tmv
Lisää kattilaan pavut, juusto, tomaattimurska, pienityt kuivatut tomaatit ja mausteet.
Kiehauta seosta muutama minuutti.  Lisää seos vuokaan.
Suikaloi päälle keltaista ja punaista paprikaa.
Kypsennä  200-asteessa 30-40 minuuttia.
Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa.
Sekoita piirakalle salaatti, kastikkeena on kylmäpuristettu oliiviöljy ja sitruunamehu.
 Hyvää oli.  Pohja sopii erinomaisesti suolaisten piirakoiden pohjaksi
riippumatta mitä täytteitä valitsee.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.