lauantai 16. heinäkuuta 2011

Uuniporkkanat, kukkakaali, ulkofileepihvi Uunibanaanit

Porkkanat ovat nyt parhaimmillaan. Paistoin tänään pihvit ja sen kumppaniksi sopivat erinomaisesti  valkoviinissä haudutetut uuniporkkanat  ja höyrytetty kukkakaali. Possun ulkofilepihveistä lihamestari oli poistanut kalvot ja näkyvän rasvan. Pihvit oli leikattu reilun paksuiksi, parisenttisiksi, ja mureutettu ajamalla koneen läpi.  Pihveille paistoin kesäkurpitsaviipaleet.  Kasviksille sekoitin piparjuurikerman.
Pääruuan jälkeen herkuteltiin vielä uunibanaaneilla.

Porsaan ulkofileepihvit
Valkoviinissä haudutetut porkkanat
Höyrytetty kukkakaali
Piparjuurikerma
Ota pihvit huoneenlämpöön  vähintään puolituntia ennen kypsentämistä. Paista pihvit vasta siinä vaiheessa, kun porkkanat ovat kypsymisen loppuvaiheessa. Kuumenna pannulla nokare voita. Mausta pihvit suolalla ja pippurirouheella molemmin puolin. Kypsennä  2-3 minuuttia per puoli. Jätä pannulle jälkilämpöön odottamaan.
Kesäkurpitsat
Leikkaa kesäkurpitsasta noin puolen sentin viipaleet. Paista ne rypsiöljyssä. Mausta suolalla. Nostele kypsille pihveille.
Uuniporkkanat 
6 kpl porkkanoita
1/2 tl juustokuminaa
noin kourallinen tuoretta timajaminlehtiä
30 g voita
1 1/2 dl valkoviiniä
suolaa ja mustapippuria
Pese porkkanat ja leikkaa ne sormen kokoisiksi soiroiksi. Leikkaa foliota reilu metri, taita kaksinkerooin. Nosta foliolle porkkanat, ripottele päälle juustokumina, timjami, voi. Nosta folion reunat ylös  tiiviiksi  koteloksi. Kaada porkkanoille viini ja ripottele mukaan suola ja mustapippuri. Taita folio tiiviiksi paketiksi ja nosta laakeaan vuokaan. Paista 225-asteessa 45 minuuttia.
Höyrytetty kukkakaali
Huuhtele ja pilko kukkakaali kukinnoiksi. Nosta ne höyrystinastiaan . Ripottele mukaan suolaa ja valkopippuria. Kaada mukaan hieman vettä. Höyrytä mikrossa  3 1/2 minuuttia. Voit höyryttää myös uunissa, mutta se vaatii hieman pitemmän ajan.
Piparjuurikerma kasviksille
1 1/2 dl ranskankermaa, 2 rkl piparjuuritahnaa, suolaa, rouhittua mustapippuria ja loraus vaaleaa balsamicoa.
Sekoita tasaiseksi.

Uunibanaanit
Halkaise banaanit. Aseta ne voideltuun laakeaan uunivuokaan. Ripottele banaaneille ruoko- tai fariinisokeria  (oman mittasi mukaan), purista pinnalle puolikkaan limen mehu. Nostele pinnalle muutama voinokare. Kypsennä uunissa 225-asteessa noin 12 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi turkkilaisella jogurtilla, johon on lisätty kermaa ja vanilja- ja ruokosokeria oman maun mukaan.

2 kommenttia:

  1. Oletpas loihtinut jälleen herkullista ruokaa, ja taitaa olla vähäkaloristakin. Pakko kokeilla ohjeesi mukaan.

    VastaaPoista
  2. annekatariina,
    Hyvää oli. Uuniporkkanoita en tässä muodossa ole ennen tehnyt, mutta teen kyllä uudelleen. Jos valkoviiniä ei ole, voi käyttää kasvislientä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.