maanantai 25. heinäkuuta 2011

Kukkakaalipyreellä lanttua ja porkkanaa

Olipas tänään herkullista ruokaa.  Miten yksinkertainen voikaan olla niin hyvää, ajattelin, kun popsin  tätä ateriaa.Salaisuus piilee juuri siinä yksinkertaisuudessa ja suomalaisessa maaperässä kasvaneissa kasviksissa.
Kesä on parasta aikaa syödä kasviksia ja salaatteja, niiden lisäksi voi hyvällä omatunnolla maistella joskus makkaraakin. Tosin tänään ei maisteltu makkaraa.
Posti kantoi  kotiin  Leivonnaisia herkkusuille-kirjan. Kiirehdin heti leipomaan mustikkamuffineita. Kyllä kannatti, kahvin kera maistuivat makoisilta. Postaan huomenna muffineista.

Kukkakaalipyreellä lanttua ja porkkanaa
Höyrytin pienen kukkakaalin.  Kiehautin sen kermassa, maustoin suolalla ja musta/valkopippurilla. Soseutin tehosekoittajalla. Annostelin pyreestä pedin muille kasviksille.
Kuutioin kuoritun lantun. Pestyt porkkanat viipaloin. Keitin suolalla maustetussa vesitilkassa puolikypsiksi. 
Kuumensin voin pähkinätuoksuiseksi ja lisäsin mukaan rypsiöljyä. Kuullotin lanttukuutiot ja porkkanaviipaleet hiljakseen pannulla. Mausteeksi vain ripaus mustapippuria. Loppuvaiheessa lisäsin pannulle vielä kesäkurpitsaviipaleita. 
Lisäsin annoslautasille huuhdeltua rapeaa friseesalaattia.
Ei monimutkaista, mutta hyvää ruokaa. 

4 kommenttia:

  1. Voissa haudutettu lanttu on todella herkullista, samoin porkkana ja kukkakaali. Melkein lähden tästä keittiöön, vaikka olen jo syönyt!

    VastaaPoista
  2. Katriina,
    Totta, tämä kombinaatio voittaa monet muut hyvätkin ruuat.

    VastaaPoista
  3. Näyttää ihanalta ja varmaan maistuikin.
    Olen oikeastaan ollut koko ajan menossa jonnekin, ei ole ollut aikaa suunnitella ruokalistoja.
    Kasvikset ovat nyt parhimmillaan, niitä kannattaa käyttää runsain määrin.

    VastaaPoista
  4. Unelma,
    Olen huomannut, että sinulla on ollut mukavia reissuja.
    Kesä on kasvisten parasta aikaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.