tiistai 5. heinäkuuta 2011

Kesän kalaisa salaatti

Kokkaus ei ollut tänään mitään mielipuuhaani. Kotiin tullessani ajattelin, että nyt tyhjennän kaapin ja teen jotain niin simppeliä ja silloin se on salaattia. Mutta hyvää se oli, kuten salaatit aina. Lohipalan ostin kuitenkin varmuudeksi, että saan aterian aikaiseksi.

Kesän kalaisa salaatti

Kypsennä ensimmäisenä kala, ihan mitä kalaa vain haluat. Minulla oli lohipala, jonka kypsensin sesamöljytilkassa ja maustoin perinteisesti, suola ja mustapippuri.  Poistin nahan ja leikkasin lohen isohkoiksi suupaloiksi jäähtymään.

Kokosin salaatiksi salaattisekoitusta, kesäsipulisilppua, cantaloupemelonikuutioita, paprikasuikaleita, kurkkuviipaleita, kirsikkatomaattia. Kastikkeeksi pirskottelin oliiviöljy/sitruunaa. Päälle lohikuutiot. Sekoitin lohelle oman kastikkeen. Kermatilkalla ohennettua jogurttia, johon lisäsin hunajasinappia ja sokeria sekä mustapippuria. Lopuksi päälle mangoldia ja pikkubasilikaa.

2 kommenttia:

  1. Ihanan kesäinen herkkusalaatti tulikin - ja oikein ruokaisa tuon hankkimasi kalan ansiosta :)

    VastaaPoista
  2. Mausteinen Manteli,
    Meillä pidetään salaateista ja kesällä ne ovat parhaimmillaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.