perjantai 29. heinäkuuta 2011

Kasvisrisotto

Mietin kuumeisesti kotimatkalla, mitä ruuaksi. Lyhyen työpäivän jälkeen ei haluttaisi lähteä kauppareissulle. Kotona keksin, teen kasvisrisottoa. Olin jo menossa lähikauppaan kesäkurpitsaa ja parsakaalia ostamaan, kun päätin katsoa mitä jääkaapissa on. Joskus voi tehdä löytöjä, jotka pelastavat kauppareissulta. Olin unohtanut, että jääkaapin vihanneslaatikossa on kukkakaali. Vielä löysin puolikkaan munakoisoa. Siinä on kasvisrisoton pääainekset riisin lisäksi. Hyvä risotto valmistui, kun kaikki tarvittava löytyi.  Vähästä saa paljon, kun tekemään ryhtyy.

Kasvisrisotto
3 dl pitkäjyväistä risottoriisiä
8 dl kasvislientä fondipalasta
2 kesäsipulia
rypsiöljyä
1/2 keskikokoinen kukkakaali pilkottuna
pala munakoisoa kuutioina
ruususuolaa
1/2 prk eli desi ranskankermaa
3/4 dl emmentaljuustoraastetta
mustapippuria, paprikajauhetta
Keitä kasvisliemi, käytin yhden Knorrin fondipalan tähän.  Silppua kesäsipulit ja kuullota niitä hetki rypsiöljyssä.  Lisää mukaan kukkakaalinuput ja munakoisokuutiot. Mausta suolalla.  Jatka kuullottamista muutama minuutti. Lisää hieman rypsiöljyä ja sekoita joukkoon riisi. Pyöräyttele hetki. Lisää  kasvislientä vähitellen risottoon koko  ajan sekoitellen.  Loppuvaiheessa, kun riisi on kypsää, sekoita joukkoon ranskankerma ja mausta mustapippurilla ja paprikalla. Aivan lopuksi sekoita mukaan juustoraaste.
Tarjoa risotto salaatin kera.

2 kommenttia:

  1. risottoa on tehnyt mieli jo pidempään.. kasvisrisottosi näyttää tosi hyvältä :) Kiva selvitä ilman kauppaa aina joskus :)

    VastaaPoista
  2. Mausteinen Manteli,
    Risotto yllätti positiivisesti. Oli hyvää.
    Tänään olikin sitten vähän tuhdimmat ostokset kaupasta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.