torstai 12. kesäkuuta 2008

Tsatsikikakku

Viikonvaihteen juhliin osallistuin myös tarjottavien suhteen, vein juhlapöytään suolaista syötävää.
Ruokalan Alex teki muutama viikko sitten Tsatsikikakun. Se vaikutti hyvältä, kevyeltä vastineelta perinteiselle voileipäkakulle. Juhlapöytien voileipäkakut maistuvat usein mauttomalta majoneesilta tai ovat liian kuivia. Kakkukuva on otettu isosta ruokapöydän kattauskuvasta, joten kuvan laatu on huono.

1 Maalahden limppu
1 dl kasvislientä
50 g voita sulatettuna
Täyte
1 prk/1000g maustamatonta turkkilaista jogurttia
2 kurkkua
1 dl tilliä
5 valkosipulinkynttä
mustapippuria
merisuolaa
0,5 sitruunan mehu
3 liivatetta
Valmista täyte. Raasta kurkut kuorineen siivilään. Valuta neste astiaan, voit puristella massaa käsin. Hienonna tilli ja valkosipuli. Sekoita jogurtti, valuneet kurkut, tilli ja valkosipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna sitruunan mehu ja sekoita siihen liivatteet. Kaada seos jogurttiseoksen joukkoon ja sekoita.

Leikkaa limpusta kuoret pois, murusta limppu tehosekoittimessa hienoksi muruksi. Sekoita murun joukkoon kasvisliemi ja sulatettu voi. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja kaada päälle jogurttiseos. Nosta jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään. Koristele ennen tarjoilua.
Oma koristelutapani on yksinkertainen, vain kurkkuviipalesommitelma.
Kakku on raikas, mehukas ja kevyt. Turkkilainen jogurtti on hyvä valinta jogurteista, riittävän paksua. Kakku sopii hyvin kesäajan juhliin raikkautensa ansiosta.

2 kommenttia:

  1. Onnea uudelle blogille! Olen jo monta kertaa käynyt täällä kurkkimassa, nyt vasta jätän puumerkin.

    Tuota turkkilaista jogurttia pitäisi kokeilla - onko se enemmän ruoanlaittoon vai meneekö tavallisena aamiaisjogurttinakin? (Ihanaa, ettet käyttänyt siitä nyt niin suosittua nimikettä partaäijä, se on niin luotaantyöntävä että en ole halunnut koko purkkiin koskea... Vaikka ei purkissa ja kuvassa mitään vikaa olekaan.)

    VastaaPoista
  2. Jogurtin voi "maustaa" haluamallaan tavalla, hunajalla, hedelmillä, marjoilla ym myslillä ja aamiaisjogurttina käy hyvin.
    Samoin ruuanlaitossa, jälkiruokiin ja kastikeraaka-aineena salaattiin, kalalle, lihalle....

    Kiitos käynnistä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.