lauantai 28. kesäkuuta 2008

Broileria appelsiinikastikkeessa

Tein broilerin ohutfileistä vähän monimutkaisempaa ruokaa. Monenlaista näpertelyä ja eri vaiheita tämän valmistaminen vaati. Hiukan harmitti, että kuva ei vastaa ruuan herkullisuutta. Uusintaotosta ei voi enää ottaa, koska ruoka on jo nautittu viimeistä murua myöden. Valmistustavan valintaan vaikutti oleellisesti se, että muutama appelsiini odotti jo lopullista käyttöä ja nyt ne on syöty.

4 kpl eli paketti broilerin ohutfileitä maustamattomina
1 dl konjakkia
1 rkl vehnäjauhoja
1,5 dl puristettua appelsiinimehua
8 cm:n pätkä kesäkurpitsaa tikuiksi leikattuna
1/4 osa punaista paprikaa suikaleina
1 iso appelsiini lohkopaloina ja kuori ohuina suikaleina
1 dl tuorejuustoa, käytin Creme Bonjourin ruohosipuli-juustoa
suolaa ja mustapippuria
lehtipersiljaa, minttua
Kuumenna voi ja rypsiöljy pannulla. Lisää broilerifileet ja ruskista ne molemmin puolin muutama minuutti. Lisää konjakki ja anna kypsyä muutama minuutti. Ripottele joukkoon jauhot sekoittaen, saa kypsyä pari minuuttia. Vähennä lämpöä ja lisää appelsiinimehu, kesäkurpitsa ja paprika. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta 5 minuuttia. Lisää appelsiinilohkot, -kuorisuikaleet ja tuorejuusto. Kypsennä muutama minuutti.
Keitä riisi kypsäksi. Annostele riisi, nosta pihvi päälle ja lusikoi päälle kastiketta. Koristele lehtipersiljalla ja tuoreella mintulla.

Odottelualkuruokana syötiin mansikka-vuohenjuustosalaattia, jossa oli lehtisalaattia, kesäkurpitsaa, mansikoita, vuohenjuustoa, ripaus oliiviöljyä ja mustapippuria sekä vuohenjuustolle lorautettuna balsamicosiirappia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.