torstai 26. kesäkuuta 2008

Nakki-omenapyttipannu

Vanhanaikaista arkiruokaa syötiin tänään. Jääkaapisssa oli nakkipussi ostettuna pahanpäivän varalle, kuten nakkivoileipien tekoon kun laiskottaa ruuanvalmistus. Muutama vanha peruna odotti syöjiä. Pyttipannuun uppoaa ihan mukavasti se mitä jääkaapista löytyy. Kaikki tarvittava oli saatavilla, joten pannu kuumaksi ja ruokaa kypsymään. Toivottavasti teilläkin kokataan arkiruokaa eikä päivittäin ole filettä ja hummeria. Edelleenkin kokkasin kahdelle.


6 keskikokoista perunaa
1 iso porkkana
1 iso sipuli
1 omena
300 g nakkeja
lehtipersiljaa
suolaa, mustapippuria
rucolaa
Kuori ja leikkaa perunat ja porkkanat pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota juureksia voi-öljyseoksessa keskilämmöllä paistinpannussa noin 12 minuuttia.
Huuhdo ja kuutioi omena. Leikkaa nakit renkaiksi. Ruskista nakit ja omenakuutiot öljytilkassa pannulla käännellen noin 5 minuuttia. Yhdistä nakit juureksiin. Mausta suolalla, mustapippurilla ja anna olla hetki liedellä. Lisää joukkoon silputtu lehtipersilja. Leikkaa muutama rucolalehti seuraksi. Tarjoa lisänä vihreäsalaatti.
Pyttipannu oli maukasta. Omenaa olisi voinut olla enemmän, ensi kerralla kaksi omenaa. Omenat sopivat maultaan hyvin nakkien seuraksi. Tänään ei tehty ruokakauppaostoksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.