keskiviikko 18. kesäkuuta 2008

Piparjuurilohi

Vähintään kerran viikossa kalaa on tavoitteena. Tässä tavoitteessa on helppo pysyä. Merilohi on ehkä eniten käytetty kala, ainakin meillä. Loheen kyllästymisen voi välttää etsimällä ja keksimällä uusia valmistustapoja. Nyt tein lohen tavalla, jota en pitkään aikaan ollut käyttänyt.


750 g nahallista merilohifilettä
2 rkl piparjuuritahnaa
1 keltuainen
1,5 dl korppujauhoja
2 rkl persiljasilppua
voita paistamiseen
Kastike
2 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl dijonsinappia
1 tl piparjuuritahnaa
1 rkl ruohosipulisilppua
suolaa, mustapippuria
Leikkaa lohifilee annospaloiksi. Sekoita piparjuuritahna ja keltuainen lautasella. Sekoita korppujauho ja persilja toiselle lautaselle. Kasta kalapalat nahattomalta puoleltaan ensin piparjuurimunaan ja sitten korppujauhoon, taputtele paneeraus tasaiseksi sormin.
Paista kalaa paneerattu puoli alaspäin niukassa voissa melko kuumassa paistinpannussa noin 3 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Pane kalapalat uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Paista uunin keskiosasassa 180-asteessa noin 7 minuuttia.
Sekoita kastikeaineet keskenään. Tarjoile kala riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.