maanantai 30. kesäkuuta 2008

Tomaatti-vuohenjuustomunakas

Sain ystävältäni uunimunakkaan ohjeen. Jääkaapissa oli 28%:sta Chavroux-vuohenjuustoa, valkohomekypsytettyä ja valuvaa. Sitä tarvittiin munakkaaseen tomaattien lisäksi. Vuohenjuustoja (150g) olin ostanut eurolla kappale useita ja pari oli vielä jäljellä. Munakkaan seuraksi sopii Linkosuon rievä ja päälle vuohenjuustoa.

5 tomaattia isohkoina kuutioina
1 iso sipuli silputtuna
70 g tomaattipyrettä
gourmet-suolaa ja mustapippuria
4 kananmunaa
150 g vuohenjuustoa
Laita rypsiöljyä pannulle. Lisää kuumalle pannulle sipulisilppu ja kuullota muutama minuutti. Lisää kuutioidut tomaatit, anna tomaattien pehmetä pannulla. Lisää tomaattipyree, gourmetsuola ja mustapippuri, sekoita hetki. Riko pannulle neljä munaa ja sekoita. Anna kypsyä. Kaada löysähkö munaseos uunivuokaan.

Murustele tai paloittele pinnalle 150 g vuohenjuustoa. Kypsennä uunissa keskitasolla 200-asteessa noin 15 minuuttia.
Munakas jää löysäksi. Lisää annoksille basilikanlehtiä. Leikkaa ohut vuohenjuustokiekko rieväleivän päälle ja nauti munakkaan kera.
Tomaatti-vuohenjuusto yhdistettynä munakkaaseen on mehukas, maut sopivat hyvin keskenään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.