lauantai 14. kesäkuuta 2008

Uunibroileria

Kesällä kauniina aurikoisena päivänä ei kokkaileminen kovinkaan innosta, mieluiten otetaan aurinkoa ja ihaillaan luontoa. Jos taas sataa, kuten tänään lauantaina, on sekin syy valita helppoa ja nopeaa ruokaa. Uuniruoka kypsyy itsekseen sekä aurinkoisena että sadepäivänä. Nyt sadepäivänä valmistin Sinappikermabroileria uunissa.

4 broilerin rintafilettä (ehdottomasti naturelia eikä marinoituja)
2 tl currya
3 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
0,5 tl valkopippuria
Liemi
1,5 dl kuohukermaa
0,5 dl vettä
1 dl sinappia tai hiukan vähemmän oman maun mukaan
Sekoita mausteet keskenään ja hiero seos fileiden pintaan. Anna maustua pari tuntia uunivuoassa jääkaapissa peitettynä.
Nosta vuoka uuniin, 200-astetta, ja kypsennä 25 minuuttia.
Sekoita liemen ainekset ja kaada vuokaan. Jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.
Tarjosin uunibroileria perunamuusin kera johtuen mehevästä kastikkeesta, mutta myös keitetty riisi ja pasta sopivat. Lisäkkeeksi oli tuoreella basilikalla maustettuja luumutomaatteja ja vihreää salaattia.
Tämä broileriruoka on yksi perheemme suosikeista. Kermainen, sinappinen kastike säilyttää broilerifileet sopivan mehukkaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.