tiistai 24. kesäkuuta 2008

Kukkakaalipasta

Jääkaapissa oli jo viikonlopuksi hankittu kukkakaali. Olin unohtanut sen, kunnes eilen illalla mietin mitä huomenna ruuaksi. Availin jääkaappia ja löysin tämän kukkakaalin. Kukkakaalipasta kuulosti hyvältä kasvisruualta, lisäisin joukkoon kesäkurpitsaa. Blogiotsikon yrttilaatikostani poimisin mukaan vielä persiljaa. Näin rakentuisi tämän päivän ruoka. Ostoslistani jäi lyhyeksi kesäkurpitsa, kananmunia ja sämpylöitä.

4 dl pennepastaa
1 keskikokoinen kukkakaali kukinnoiksi leikattuna
1 kesäkurpitsa viipalepuolikkaina
puoli kourallista silputtua persiljaa
3 rkl suolatonta voita
3 rkl kasvislientä (syntynyt höyrytyksessä)
yrttisuolaa, muskottipähkinää
3 rkl kermaa
3 rkl juustoraastetta , tietysti parmesaani on parasta
Laita kukkakaalikukinnot ja kesäkurpitsaviipaleet höyrytyslävikköön (tai höyrykattilaan) kattilassa kiehuvan suolatun veden päälle ja höyrytä, kunnes kasvikset ovat melkein pehmeitä eli al dente. Huuhtele kasvikset nopeasti kylmällä vedellä ja jätä odottamaan.
Laita voi kattilaan ja lisää joukkoon kasvislientä höyrytyksestä. Lisää joukkoon kasvikset ja sekoita varovasti ja anna lämmetä. Sekoita joukkoon kerma, kuumenna älä anna kiehua. Mausta yrttisuolalla ja muskottipähkinäjauheella.
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Kaada pasta tarjoilukulhoon ja sekoita joukkoon persiljasilppu. Lusikoi päälle kasviskastike ja ripottele päälle juustoraaste. Koristele persiljalla. Kukkakaalin ja pastan liitto kesäkurpitsan ja persiljan ryydittämänä maistui todella herkulliselta.

3 kommenttia:

  1. Kukkakaali on kyllä kuninkaallisen hyvää! Pitääkin muistaa, että siitä saa myös mainion pastakastikkeen.

    Surautin kukkiksesta tuossa taannoin keitonkin: salottisipulia, valkosipulia, kukkakaalia, valkoviiniä, kasvislientä ja kermaa. Mausteeksi suolaa ja valkopippuria. Mittasuhteita ei tietenkään ole, oli sellainen näppituntumakeitto... Mutta hyvää.

    VastaaPoista
  2. Kukkis on ihanaa. Tosin en ole jostain syystä tehnyt sitä koskaan pastan kanssa. Meillä kukkakaalista syntyy useimmiten joku intialaistyyppinen viritys (esim. kukkakaalia pinaattisoossissa) joka nautitaan riisin kanssa. Nyt täytyy kyllä kokeilla myös pastaa.

    VastaaPoista
  3. tusla,
    kukkakaali on hyvää, en mausta sitä "hengiltä", miedosti maustetta kuten kasviksille aina

    tytti,
    voi tämä pasta oli oikea kesäkasvisnautinto

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.