perjantai 10. huhtikuuta 2015

Täysjyväohrasuurimopuuro

 Tänään valmistin ruokaa, jonka kaikki raaka-aineet ovat
suomalaisia lähellä tuotettuja ja luonnossa kasvaneita.
Yksi poikkeus vain ruususuola on tuotettu  kaukaa Etelä-Amerikasta.
Tämä puuro on yksi lempiruuistani jo opiskeluvuosiltani.
En unohda uunissa haudutetun ohrapuuron makua koskaan.
Tämän puuron kypsytin Elovenan rikotuista täysjyväsuurimoista.

1 1/2 dl rikottuja ohrasuurimoita
8 dl rasvatonta maitoa + 25 g voita
vajaa tl ruususuolaa
Mittaa aineet voideltuun uunivuokaan.
Kypsennä uunin alatasolla 175-asteessa noin 1 1/2 tuntia.
Lisäsin annoksen pinnalle pakastettuja ja hieman kohmeisia
puolukoita ja tyrnimarjoja
  
Elovena/Raisio kertoo ohrasuurimosta seuraavaa
Vanha kunnon ohra on pohjoisissa oloissa viihtyvä vilja, jossa on paljon hyvää .
 Se sisältää mm runsaasti kuitua, josta iso osa on liukoista ravintokuitua eli beetaglukaania.
Ohratuotteet ovatkin hyvä ja ravitseva vaihtoehto kaikille terveydestään 
huolehtiville puhtaidenmakujen ystäville.

4 kommenttia:

  1. Ihanaa - hitaasti, jopa yön yli kypsytetyissä uunipuuroissa on jotain nostalgista. Tulee lapsuus mieleen. Kaapista taitaakin löytyä Riihipuodin ohrasuurimoita, joten taidanpa sunnuntaiaamuksi laittaa puuroa uunissa. Kiitti vinkistä ja maukasta viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yön yli haudutettu kuulostaa hyvältä. Pitää kokeilla sitäkin versiota. Kiitos samaa sinulle.

      Poista
  2. On myös minun herkkua lapuuudesta asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvät ruuat jäävät lähtemättömästi mieleen. Niin tämäkin.

      Poista

Kiitos kommentistasi.