tiistai 17. kesäkuuta 2014

Varhaiskaalisalaatti

 Varhaiskaali on herkullista, mitä ja miten sen sitten tekeekin ruoaksi.
Tänään pilkoin varhaiskaalia salaatiksi. Ajatus syntyi, kun napsaisin palan kaalista
            jääkaappia järjestäessäni. Se vain on niin hyvää raakanakin.
Keräsin kaapista, mitä ajattelin salaattiin sopivan. Näin salaatti syntyi.

Pala varhaiskaalia hyvin pieneksi veitsellä hakattuna.
Keltainen paprika huuhdeltuna, siemenet poistettuna ja pilkottuna.
Tuoretta ananasta kuutioiksi pilkottuna.
Hieman friseesalaattia pilkottuna.
Tuoretta kurkkua ohuina puolikasviipaleina.
Mozzarellajuustoa paloina.
Kastike
1 1/2 dl turkkilaista jogurttia ja  3/4 dl kermaa
ripaukset suolaa ja sokeria. Mustapippuria rouheena
paprikajauhetta ja chiliä

Kaikki sekoitetaan tasaiseksi. Tarkista maku.
Sekoita salaattiainekset mozzarellaa lukuunottamatta.
Lisää sekoittaen mukaan kastike.
Lisää pinnalle mozzarella ja loput kurkkuviipaleista.

 Sitten salaattia syömään. Jääkaapista löytyi tilkka kylmää valkoviiniä.
Nautin sen salaatin kanssa. En tiedä oliko se sopimatonta viiniasiantuntijoiden mukaan.
Mielestäni viini sopi oikein hyvin.

Sain anopin puutarhasta raparperia ja leivon piirakan juhannukseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.