Tänään oli taas kolea päivä. Toivotaan, että kesä jo vihdoin alkaisi.
Siksipä oli ihan sopivaa hauduttaa uunissa ruokaa, kuten syksyllä tehdään.
Olin suunnitellut tälle päivälle possun sisäfilettä ja risottoa. Laitoin vielä uuniin porkkanat.
Kesän ensimmäinen mansikkakakku syötiin jälkiruoaksi. Se oli perinteinen kermakakku.
Mansikkakakku on ihan pakollinen joka kesä ja valmistan niitä eri muodoissa niin pitkään
kuin tuoretta mansikkaa on saatavilla.
Possunsisäfile uunissa
Ota fileet huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen kypsyttämistä.
Poista kalvot ja mausta fileet ja sen tein tänään näin.
Hieroin fileille suolaa ja mustapippurirouhetta.
Sekoitin maustemarinadiin neljälle fileelle.
4 rkl hunajaa, 4 rkl dijon hunajasinappia, 4 rkl soijakastiketta,
4 rkl rypsiöljyä, 3 tl tuoretta timjamia.
Sivele marinadi fileille. Nosta fileet uunivuokaan..
Kypsennä 175-asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes lihamittari näyttää 70-astetta.
Ota kertynyt liemi talteen kastikepohjaksi.
Tänään valmistin fileille lisukkeeksi risoton arborio-riisistä,
joten kastiketta en tehnyt.
Samassa uunissa kypsytin varhaisporkkanat.
Mansikkakakku
Pohja
4 kananmunaa ja 1 1/2 dl sokeria vaahdotetaan
1 dl vehnäjauhoja, 1 dl perunajauhoja ja 1 tl leivinjauhetta sekoitetaan
Jauhoseos siivilöidään muna-sokerivaahtoon ja sekoitetaan lastalla nostellen.
Paistetaan 200-asteessa noin puoli tuntia.
Käytin irtopohjavuokaa ja irrotin kakun jäähtyneenä.
*
Leikkaa kakku kolmeen osaan ja kostuta omenamehulla kerros kerrokselta.
Levitä välitäytteeksi sekä mansikkahilloa että soseutettuja tuoreita mansikoita.
Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi ja lisää joukkoon purkillinen vaniljarahkaa.
Levitä tämä seos mansikoille ja nosta päälle seuraava kakkulevy.
Täytä samoin.kuin edellinen.
Lopuksi päälle kolmas kakkulevy.
Vatkaa kuorrutus vaahdoksi 3 tl sokeria ja 3 dl kermaa.
Levitä kermavaahto kakulle. Viipaloi mansikat ja nostele kakun päälle.
Tämä kakku on mehukas. Sen kokoaminen on helppoa ja lopputulos saa olla kesäisen rento.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.