Kun nyt on kesä, ainakin eilen ja tänään oli aurinkoista kuin kesällä,
aloitin salaattiateriat. Oli mukava kokkailla, kun ei tarvinnut keittää eikä paistaa.
Salaatit kuuluvat meillä kesään ja niitä syödään päivittäin joko aterian lisänä tai ateriasalaatteina.
Savunieriää on kiitettävästi kalatiskissä ja sehän on meidän lempikala.
Kävimme perjantai-iltana kesäteatterissa katsomassa Auringonpilkkuja.
Serkkuni oli varannut meille sisaruksille ternimaitoa. Kävimme noutamassa ja samalla
ostimme serkun paistamat isot ja paksut leipäjuustot. Niitä juustoja ei voi verrata
kaupan tiskeissä oleviin juustoihin. Ensinnäkin koko on vähintään kaksinkertainen
ja paksu juustohan on hyvin mehukas. Onneksi juustoa on vielä jäljellä,
vaikka aloitimme sen jo heti perjantai-iltana.
Tein tänään "suolaisen" leipäjuustosalaatin ja savunieriäsalaatin.
Savunieriäsalaatti
Pehmeää keräsalaattia, kurkkua, ripaus sitruunamehua ja oliiviöljyä.
Savunieriää isoina paloina salaatinlehdelle.
Kastike; 1 prk smetanaa, 1 dl turkkilaista jogurttia,
1 tl hunajasinappia, 1 tl paprikajauhetta, rouhittua mustapippuria,
3 rkl murskattuja kapriksia, 1 dl kurkkua pieninä kuutioina, ripaus sokeria..
Päälle persiljaa silputtuna.
Leipäjuustosalaatti
Pehmeää friseetä, kurkkua puolikasviipaleina, vihreää paprikaa suikaleina,
kesäsipulia silputtuna, leipäjuustoa kuutioina ja tomaattilohkoja.
Ensin salaattilautasen pohjalle 2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä, puristettua sitruunamehua,
seuraavaksi friseesalaattia, joka pyöräytetään öljy/sitruunamehussa ja lisätään
muut salaattiainekset. Lopuksi ripautetaan mukaan mustapippurirouhetta ja ruususuolaa.
Leipäjuustosalaatti syötiin ensin alkusalaattina.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.