torstai 19. kesäkuuta 2014

Jauheliha-makaronipaistos

 Tämä paistos on vastine perinteiselle makaronilaatikolle.
Erona on, että paistoksessa ei käytetä munamaitoa vaan juustokastiketta.
Pidän itse tästä versiosta enemmän, juusto antaa sopivasti lisämakua makaronille.
Olen aikaisemmin lisänyt pinnalle tomaatteja, nyt niitä ei ollut. Puolitetut kirsikkatomaatit
sopivat hyvin. Juustoraasteiksi raastoin jääkaapista löytyneitä emmentalia ja goudan tyyppistä
luomujuustoa. Luomujuuston raastoin paistoksen pinnalle.

4 dl fusilimakaronia 
1 1/2 l vettä ja reilu teelusikallinen merisuolaa
keitinveteen ripaus öljyä
Keitä makaroni kypsäksi ja valuta. Kaada vuokaan.
-
400 g naudan jauhelihaa 10%
1 sipuli tasaiseksi hienonnettuna
1 tl merisuolaa
2 tl maustepippuria
Kuullota sipuli voissa. Siirrä sivuun odottamaan.
Lisää pannulle jauheliha, mausta ja ruskista hetken.
Sekoita sipuli ja jauheliha ja sekoita ne makaronien sekaan vuokaan.

Juustokastike
25 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
1 tl suolaa ja maustepippuria ripaus
1 dl juustoraastetta, käytin emmentalia
Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja maito.
Anna kiehua 5 minuuttia. Sekoita koko ajan.
Kaada kastike vuokaan makaroniseoksen päälle.
Levitä pinnalle 1 dl juustoraastetta (ja tomaattiviipaleita)
Paista uunin 200-asteessa noin 30 minuuttia.
   

2 kommenttia:

  1. Oletpas loihtinut tyylikkään annoksen näin "arkiruoasta". En ole perinteisen makaronilaatikon kaikista suurin ystävä, sillä vierastan juurikin sitä munamaitoa hieman, tämä menee siis kyllä testiin.

    VastaaPoista
  2. On muuten hyvää seuraavana päivänäkin, palanen sopii lämmitettäväksi mikrossa yhden minuutin ajan täysteholla

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.