Tänään paistoi aurinko, on kesäistä ja lämmintä.
Leivoin aurinkoisen piirakan, valitsin täytteeseen persikat. Ne näyttivät hyvin kesäisiltä.
Tämä piirakka sopii jälkiruokana, voihan sen laittaa kahvipöytäänkin.
Persikkapiirakka
150 g voita, 3 1/2 dl vehnäjauhoja, 1/4 dl kylmää vettä
Täyte
5 kypsää persikkaa puolikkaina
2 kananmunaa
1 dl kidesokeria ja 1 tl vaniljasokeria
1/2 sitruunan raastettu kuori
2 dl ranskankermaa
150 g voita, 3 1/2 dl vehnäjauhoja, 1/4 dl kylmää vettä
Täyte
5 kypsää persikkaa puolikkaina
2 kananmunaa
1 dl kidesokeria ja 1 tl vaniljasokeria
1/2 sitruunan raastettu kuori
2 dl ranskankermaa
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot
murutaikinaksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti notkeaksi taikinaksi.
Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja. Taita reunan päälle foliosuikale.
Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Ota vuoka uunista, poista folio.
Asettele pohjalle persikanpuolikkaita. Vatkaa muut ainekset ja kaada vuokaan.
Paista kypsäksi 200 asteessa n. 15-20 minuuttia.
Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja. Taita reunan päälle foliosuikale.
Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Ota vuoka uunista, poista folio.
Asettele pohjalle persikanpuolikkaita. Vatkaa muut ainekset ja kaada vuokaan.
Paista kypsäksi 200 asteessa n. 15-20 minuuttia.
Persikat puolitettuina ja kivi poistettuna.
Puolikkaat esipaistetulla pohjalla.
Täyte kaadettuna vuokaan.
Ja puutarhassa kukkivat unikot.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.