sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Sillijuustokakku

 Eilen leivoin sillijuustokakun ja laitoin yön yli jääkaappiin hyytymään.
Tänään kakku oli valmis ja sitä nautittiin lounaalla salaatin ja varhaisperunoiden kera.
Löysin ohjeen Herneetkin rokkaa-blogista. Kiitos maukkaasta ohjeesta.
 Käytin naturel tuorejuustoa ja lisäsin tuoretta ruohosipulia erikseen.
 Tämä ei jää tähän yhteen kertaan. Suunnittelin jo erilaisia versioita ohjeen pohjalta.

200 g Maalahden saaristolaisleipää 
100 g voita sulatettuna
200 g matjesilliä valutettuna
1 punasipuli silputtuna
ruohosipulia silputtuna
mustapippuria rouheena ja suolaa
200 g philadelpia tuorejuustoa (ap ohje ruohosipulimakuista)
200 g kermaviiliä
4 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
Tee ensin kakkupohja. Murustele limppuviipaleet blenderissä. Kaada leivänmurut kulhoon
ja sekoita muruihin sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtopohjakakkuvuokaan (20-24 cm)
ja levitä leivänmuruseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle tiiviisti painellen.
Ohjeesta poiketen huuhtaisin silliviipaleet kylmällä vedellä  ja valutin. 
Pilko sillipalat, punasipuli ja ruohosipuli pieneksi. Laita liivatteet likoamaan
kylmään veteen. Sekoita kulhossa tuorejuusto ja kermaviili, mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää joukkoon silli ja sipulit. Tarkista maku.
Lämmitä kattilassa sitruunamehu (lisäsin joukkoon tilkan vettä) kiehuvaksi, purista
liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja lisää mehukattilaan liivatteet nopeasti sekoittaen.
Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
Kaada täyte kakkuvuokaan. Laita kakku jääkaappiin maustumaan, mielellään yön yli.
Irrota kakku vuoasta. Koristele esimerkiksi ruohosipulisilpulla, sitruunaraasteella ja
laitoin myös retiisirenkaita, koska salaattiin oli tulossa retiisiä. 


Meillä syötiin sillikakkua salaatin ja varhaisperunoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.