Tänään valmistin lihapullat ja sen kastikkeen totutusta toisella tavalla.
Lihapullat oli nopeasti pyöritetty, jauhotettu ja paistettu.
Kun kuullotin kastikesipulia, kysyi koululainen. Eihän lihapullissa ole sipulia ?
Hyvällä omatunnolla vastasin ei ole. Kun oli syöty, kerroin, että sipulia oli kastikkeessa.
Kun sipuli on kuullotettu makeaksi se maistuu ihan hyvältä. Oltiin koululaisen kanssa samaa mieltä.
Vinkkinä vielä, että sipuli pitää pilkkoa tosi pieneksi ja tasakokoiseksi. Käytän tehosekoittajaa,
jotta saan sipulin sopivaksi pieniä syöjiä ajatellen.
Lihapullat
800 g naudan jauhelihaa 10%
2 rkl vehnäjauhoja, 2 tl maustepippuria ja 2 tl suolaa sekoitetaan laakealle lautaselle.
Noin ruokalusikallinen jauhelihaa pyöritetään palloksi ja kieritetään
vehnäjauho-mausteseoksessa.Voinokare ja rypsiöljy kuumennetaan pannulla.
Lihapullat paistetaan käännellen sopivissa erissä pannulla 3 minuutin ajan.
Nostetaan kulhoon odottamaan.
Kastike
1 pienehkö sipuli silputtuna ja ripaus suolaa kuullotetaan voissa kullankeltaiseksi
3 tl paprikajauhetta, 1 rkl tomaattipyrettä, 2 tl dijon sinappia
3 tomaattia kaltattuna, pilkottuna ja hienonnettuna. Poistetaan kovat kannat
Lisätään 1/2 dl vettä. Sekoitetaan keskenään
Seos kaadetaan pannulle kuullotetun sipulin joukkoon.
Lisätään joukkoon lihapullat ja annetaan hautua 5 minuuttia ilman kantta.
Lopuksi lisätään 1 1/2 dl ranskankermaa ja hienonnettua persiljaa.
Lihapullakastike nautittiin täysjyväspagetin kera.
Kuulostaa herkulliselta, kokeilen viikonloppuna.
VastaaPoistaOli hyvää sekä isojen että pienen mielestä.
VastaaPoista