lauantai 21. kesäkuuta 2014

Herkullinen kalakastike nieriästä

Tänään syötiin kalaa. Ostin kalatiskiltä nieriää. Pyysin kauppiasta fileoimaan ison nieriän.
Sain nieriäfileet (kokonaisen kalan kilohinnalla 16 euroa) ja lisäksi kauppias ystävällisesti
pakkasi perkuutähteet pussiin mukaani (hinta 0 euroa), joista keitin liemen.
 Lisäksi ostin ahvenfileitä, joten ruokailijat saivat kahden kalalajikkeen aterian.
Kalaliemi perkuutähteistä
Ensin veteen tähteet, kiehautus ja kuorin vaahdon pinnalta.
Mausteiksi vuorisuolarakeita, keltasipulilohkoja, ohuita porkkanalantteja, mustapippuria
ja tuoretta timjamia. Keitin noin 10-12 minuuttia. Siivilöin kirkkaan liemen kastikepohjaksi.

Kalakastike

 5 dl kalalientä nieriästä tmv
3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
1/2 dl kermaa
mustapippuria
Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Sekoita tasaiseksi.
Kaada päälle kiehuva kalaliemi sekoittaen. Anna kiehua hiljakseen noin 15 minuuttia.
Mausta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, kalaliemessäni oli jo sopiva suola.
Lisää lopuksi kerma.
Ahvenfileet paistoin voissa, jossa muhi pari murskattua valkosipulinkynttä
Parsakaalin höyrytin ehjänä. Maustoin ruususuolalla ja mustapippurilla.
Lopuksi lirutin päälle kylmäpuristettua oliiviöljyä.
 Nieriäfileet hupenivat ensimmäisenä.  Ne paistoin ahvenfileiden tavoin.
Otsikkokuvassa on oma annokseni, valitsin ahvenfileet ja tietysti kalakastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.