maanantai 9. kesäkuuta 2014

Raparperiherkku

 Raparperia on ollut jonkin aikaa jo kaupoissa. Joka kesä siitä on tehtävä jotain.
Ja mielelläni teenkin, onhan se yksi kesätuotteista.Valmistin tällä kertaa jälkiruuan.
Koska kyseessä ei ole kiisseli, vaan hillokepohjainen herkku, nimesin jälkiruuan  
raparperiherkuksi.  Herkkuahan se oli.

Raparperihilloke tehdään ensin
400 g raparperia pilkottuna
1/2 dl vettä, 2 tl kanelia ja vaniljasokeria
3/4 dl hillosokeria
Huuhtele ja leikkaa raparperivarret sentin paloiksi. Laita kattilaan,
lisää vesi ja mausteet.  Keitä 5 minuuttia. Lisää hillosokeri ja keitä
muutama minuutti. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin.

Vatkaa kuohkeaksi 1 prk ranskankermaa (18%), 1/2 dl kermaa
ja 2 rkl tomusokeria. Annostele ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.