Helppo ja herkullinen jälkiruoka syntyi uunissa haudutellen.
Tavallista riisipuuroa tein näin.
Voitelin uunivuoan. Mittasin 2 dl puuroriisiä, johon oli sekoitettu 1/2 tl suolaa, vuoan
pohjalle. Päälle litra täysmaitoa. Sekoitus ja 175-asteiseen uunin alatasolle noin tunniksi.
Sekoita muutaman kerran välillä.
Samaan uuniin laitoin kypsymään kuoritut ja halkaistut omenat.
Poistin siemenkodat ja syntyneeseen kuoppaan kaurahiutaleita, voinokare,
ruokosokeria ja kanelia. Omenat ovat valmiita, kun ne ovat läpipehmeitä.
Annostele puuro. Nostele omenapuolikkaat lautasille. Ripauta päälle muutama rosmariinilehti.
Levitä puurolle ja omenoille juoksevaa hunajaa teelusikallinen.
Lopuksi kaada mukaan tilkka vaniljakastiketta.
Tämä on hyvää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.