Leivoin tuoreesta ananaksesta pienen kakun. Kokeilin ensimmäistä kertaa pientä silikonivuokaani.
Tämä kakku vaatii vetäytymistä ja mielellään yön yli ennen tarjoamista.
Tämä 6-8 palan kakku sopii myös jälkiruoaksi.
Ananaskakku
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
6 rkl voisulaa
2 tl sitruunankuoriraastetta ja ripaus vaniljaesanssia
reilu 1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta, 1/2 tl kanelia, ripaus suolaa
2dl tuoretta ananasta pieninä kuutioina + 2rkl voita
Lohko, kuori ja leikkaa kovaruoti eli keskiosa pois ananaksesta.
Pilko reilu 2 dl pieniksi kuutioiksi. Kuumenna voi pannulla ja
paista ananas kuutioita 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää voisula, vaniljaesanssi ja sitruunaraaste kevyesti vatkaten.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaneli ja suola ja siivilöi munaseokseen.
kevyesti lastalla sekoittaen. Lisää lopuksi jäähtyneet ananaskuutiot.
Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteessa noin 30-40 minuuttia.
Tarjoa ananaskuutioiden ja jäätelön tai kermavaahdon kera.
voi että!! nam.
VastaaPoistahttp://bettinaw.blogspot.fi/
Herkullisen näköistä! Tuota voisi viedä vaikka Juhannuksena mökkituliaisiksi.
VastaaPoistaBettina,
VastaaPoistaHyvää oli.
Kiitos kommentistasi, käynpä katsomassa blogiasi.
Kaisa
VastaaPoistaSopii mökille.
Sopivan makeaa.