lauantai 14. kesäkuuta 2014

Varhaiskaali-porkkanamunakas

Kotiin on tultu reissulta nälkäisenä. Jääkaappi pelastaa aina, sieltä löytyy
yllättävän hyvin nopeasti syntyvää näläntaltuttajaa.
Varhaiskaali ja porkkana  kananmunien kera olivat tämän illan pelastajat.
Yksinkertaista ja hyvää ruokaa.

Yksi annos munakasta syntyi näin.

100 g varhaiskaalta suikaleina
1 porkkana karkeana raasteena
pätkä kevätsipulia pilkottuna
pala punaista chiliä muruiksi pienittynä
2 kananmunaa
2 rkl kermaa ja 2 rkl vettä
suolaa ja mustapippurirouhetta
rypsiöljyä

Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi, suikaloi kaali juustohöylällä.
Lisää pannulle öljy ja kuumenna  Kuullota porkkana-kaaliraasteita hetki.
Lisää pienityt kevätsipuli ja chili  ja paista nelisen minuuttia.
Riko munat ja sekoita mukaan kerma ja vesi sekä mausteet.
Kaada munaseos kasviksille ja vedä lastalla seosta, että munaseos leviää tasaisesti.
Kun munakas on hyytynyt tasaisesti, liu´uta  munakas lautaselle.
Viipaloin pinnalle tuoretta kurkkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.