Tänään toteutin pitkästä aikaa uunissa haudutetun lihapadan.
Ostin karjalanpaistilihat ja Kabanossin kuorettomia grillibalkanmakkaroita.
Mielessäni pyöri mausteinen liha/makkarapata. Toteuttamani on sukua espanjalaiserlle
lihamakkarapataruoalle, mutta tämä on suomalainen versioni.
Padasta tuli erinomaista hyvin mausteista. Valitsin kolmen sipulin lajitelman,
keltasipulia, salottisipulia ja valkosipulia. Valkosipulia laitoin aika
tuhdisti, pitkän haudutuksen ansiosta sitä ei ollut liikaa. Puikulaperunat ovat
mielestäni parhaita ja sopivat juuri tämän pataruoan kanssa.
Suomalainen liha-makkarapata
puikulaperunoilla
700 g karjalanpaistilihaa (sikaa ja nautaa)
200 g kuoretonta grillibalkanmakkaraa pilkottuna
1 iso keltasipuli suikaleina
3 salottisipulia suikaleina
4 isoa valkosipulinkynttä pilkottuna
1/2 chiliä pilkottuna
rypsiöljyä
2 tl paprikajauhetta
1 iso punainen paprika suikaleina
2 porkkanaa lantteina
suolaa, mustapippurirouhetta, rosmariinia, timjamia
500 g tomaattimurskaa
2 dl punaviiniä
3 dl vettä
Ruskista lihapalat öljytilkassa, mausta suolalla ja paprikajauheella.
Nosta pataan. Lisää mukaan pannun huuhdeliemi.
Lisää pataan porkkanalantit.
Ruskista seuraavaksi pilkotut makkarat, sipulit, paprika ja chili.
Nosta ne pataan ja huuhtele mukaan pannunliemi.
Ripottele mukaan rosmariini, timjami ja mustapippurirouhe.
Sekoita viini, tomaattimurska ja vesi. Lisää pataan.
Kypsennä uunin 170-asteessa noin 2 tuntia välillä sekoittaen.
Padassa oli kansi päällä koko kypsennyksen ajan.
Tarkista maku. Tarjoa puikulaperunoiden ja salaatin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.