maanantai 10. helmikuuta 2014

Luomuohrapuuro

Yksi yksinkertainen herkkuni on ohraryynipuuro.
Tänään kypsytin puuron liedellä, useimmiten kypsytän sen uunissa.
Myllärin luomuohrapaketin kyljessä oli resepti ja päätin
toteuttaa puuron sen mukaisesti.  Koska minulla on aina rasvatonta maitoa,
korvasin 1 dl maitoa kermalla. Se pyöristi puuron maun mukavasti.

Luomuohrapuuro  3 annosta
3 dl vettä
3/4 tl ruususuolaa
1 1/2 dl rikottuja ohrasuurimoita luomu
3 dl rasvatonta maitoa ja 1 dl kermaa
Mittaa vesi, suola ja suurimot kattilaan ja keitä 5-6 minuuttia.
Lisää maito ja kerma ja jatka keittämistä puuroa sekoitellen 15 minuuttia.
Hauduta puuroa vielä kannen alla hetken aikaa.
Tarjosin puurolla tyrnimarjoja.
Mehukeitto tai notkea kiisseli sopisi myös.
*
Taustalla näkyy Rememberin Tin purkki, jossa säilytän Maldon sormisuolaa.
Siitä on mukava murustella oman maun mukaisesti lisäsuolaa ruokaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.